Як швидко приготувати желе з|із|

Що робити, якщо не вийшло желе з червоної смородини?

Ми не використовуємо будь-які желюючі компоненти в традиційному рецепті. Все, що нам потрібно вже їсти в червоній ягідці. Вона сама по собі містить високу чисельність пектину. Тому достатньо: добре перетерти, прибрати з каші шкірку і додати цукру.

Як правильно зварити джем із смородини?

Інструкція приготування

  1. Беремо ягоди червоної смородини, перебираємо їх і добре миємо.
  2. Беремо каструлю, ставимо її на вогонь і наливаємо у неї воду. …
  3. Заливаємо ягоди водою. …
  4. Беремо каструлю, в якій варитимемо джем, ставимо на неї сито або друшляк з марлею. …
  5. Починаємо ягоди товкти. …
  6. Ставимо каструлю на вогонь.