Що робити, якщо не вийшло желе з червоної смородини?
Ми не використовуємо будь-які желюючі компоненти в традиційному рецепті. Все, що нам потрібно вже їсти в червоній ягідці. Вона сама по собі містить високу чисельність пектину. Тому достатньо: добре перетерти, прибрати з каші шкірку і додати цукру.
Як правильно зварити джем із смородини?
Інструкція приготування
- Беремо ягоди червоної смородини, перебираємо їх і добре миємо.
- Беремо каструлю, ставимо її на вогонь і наливаємо у неї воду. …
- Заливаємо ягоди водою. …
- Беремо каструлю, в якій варитимемо джем, ставимо на неї сито або друшляк з марлею. …
- Починаємо ягоди товкти. …
- Ставимо каструлю на вогонь.