Види нерухомості: від приватних будинків до комерційної нерухомості – повний огляд

Нерухомість – це один з найбільш надійних та вигідних способів інвестування та збереження капіталу. Вона є нерухоме майно, яке можна використовувати як житлових, так комерційних цілей. Залежно від функціонального призначення та відповідних вимог, нерухомість може бути поділена на різні види.

Житлова нерухомість – це найпоширеніший і найпопулярніший тип нерухомості. До неї належать квартири, будинки, котеджі та інші об'єкти, призначені для проживання. Житлову нерухомість можна придбати як для особистого користування, так і для оренди з метою отримання додаткового доходу. На вибір житлової нерухомості впливають такі фактори, як розміри та кількість кімнат, розташування, наявність інфраструктури.

комерційна нерухомість – Це об'єкти, призначені для здійснення комерційної діяльності. Це магазини, офіси, склади, ресторани та інші об'єкти, які можуть бути здані в оренду або використані для бізнесу. Вибір комерційної нерухомості залежить від типу діяльності, бюджету, вимог до площі та особливостей ринку нерухомості у конкретному регіоні.

Вид нерухомостіОпис
Житлові будинкиНерухомість, призначена для проживання
КвартириОкремі житлові приміщення у багатоквартирному будинку
ДачіЗаміські будинки для відпочинку та сезонного проживання
КотеджіІндивідуальні житлові будинки на ділянці
Земельні ділянкиПлощі землі, призначені для будівництва
комерційна нерухомістьНерухомість, призначена для розміщення офісів, магазинів та інших комерційних об'єктів

Які типи нерухомості бувають?

Види нерухомого майна

  • житлові та нежитлові приміщення;
  • добудовані, недобудовані будинки;
  • підприємства;
  • земельні ділянки.

Скільки видів нерухомості?

Підрозділ видів нерухомості в залежності від характеру використання та за своїм походженням З вищесказаного мається на увазі, що нерухомість розподіляється на три Основні види: земля, житло та нежитлові приміщення.

Як визначити категорію нерухомості?

Як дізнатися ВРІ ділянки Категорію земельної ділянки та вид її дозволеного використання можна подивитися у документах на землю (зокрема, у виписці з ЄДРН). Також для цього можна скористатися публічною кадастрової картою Росреєстру.

Які є об'єкти нерухомості?

До об'єктів нерухомості відносяться земельні ділянки, ділянки надр і все, що міцно пов'язане із землею, то є об'єкти, переміщення яких без невідповідної шкоди їх призначенню неможливе, у тому числі будівлі, споруди, об'єкти незавершеного будівництва. Будівлі та споруди є різновид нерухомості.