Скільки в середньому людина їсть м'ясо?

Оцінки різних відомств дуже різняться. Так, експерти Організації економічного розвитку у 2019 році казали, що середньостатистичний росіянин з'їдає 61 кг м'яса на рік. А за підрахунками Національної спілки свинарів, 2020 року цей показник становив 78—79 кг.

Зростання споживання відзначається незважаючи на підвищення цін на м'ясо та птицю, передає Turantimes.kz з посиланням на Energyprom.kz. Згідно з дослідженням, у першому кварталі поточного року середнє споживання м'яса та птиці в РК становило 11,5 кг на душу населення, що на 5,9% більше у порівнянні з першим кварталом 2021 року.

У середньому дієтологи рекомендують включати до раціону м'ясні продукти 3–5 раз на тиждень.

Загальновизнаними вадами вегетаріанського харчування є дефіцит амінокислот, заліза, цинку, кальцію, вітамінів D і В12, поліненасичених Омега-3 жирних кислот, харчових волокон. Крім того, рослинний білок має малий амінокислотний склад і гірше засвоюється організмом.