З чого роблять кашу булгур

Булгур – це зерна пшениці, які пропарюють, а потім підсушують і дроблять. В результаті виходить тверде зерно з тонким горіховим присмаком та ароматом.8 лют. 2022 р.

Чим корисний і шкідливий булгур?

У ньому міститься багато калію, магнію, вітаміни групи В, РР, тому ця крупа корисна при захворюваннях серця та судин, проблемах з нервовою системою. За рахунок того, що булгур містить грубі харчові волокна (клітковину), страви з цієї крупи сприяють очищенню стінок шлунка та кишечника.

Що корисніше за булгур чи рис?

— Що корисніше, булгур чи рис? — У рисі є крохмаль, а отже, вживати його можуть не всі. Наприклад, діабетик замислиться, варити йому рис чи утриматися. З булгуром все трохи простіше, він практично не містить вуглеводів, але багатий нутрієнтами – речовинами, що регулюють зростання та обмін енергій в організмі.