Що після пенальті у футболі?

Процедура Суддя обирає ворота, по яких будуть проводитися удари. Зміна воріт в ході виконання ударів допускається лише в тому випадку, якщо поверхня поля або ворота прийдуть у непридатність. Проводиться жереб, і капітан команди, який виграв його, вирішує, який удар буде його команда — перший чи другий..

У такий спосіб пенальтистам було заборонено зупинятися перед м'ячем і робити паузу, щоб змусити воротаря впасти до удару. Робити обманні рухи можна, можливо тільки при розбігу до того моменту, як опорну ногу буде поставлено для удару.

Пенальті призначається за кожне порушення футбольних правил, яке польовий гравець може зробити в будь-якій іншій точці поля: у штрафному не можна чіпати м'яч руками, рубатися з опонентами, плюватися в рефері та поганословити.

Гравець, який виконує 11-метровий удар, повинен направити м'яч уперед; виконувати удар п'ятою дозволяється за умови, що м'яч рухається вперед. У момент удару по м'ячу частина як мінімум однієї стопи воротаря команди, що обороняється, повинна торкатися лінії воріт або знаходитися на одному рівні з нею.