Що вирішує ШОС?

Основні завдання ШОС на етапі ‒ підтримання миру, стабільності та безпеки в регіоні, розвиток економічного та гуманітарного співробітництва. Рада глав держав-членів (СМГ) – вищий орган ШОС.

До основних цілей ШОС належать: зміцнення взаємної довіри та добросусідства між державами-членами; сприяння їх ефективному співробітництву у політичній, торговельно-економічній, науково-технічній та культурній галузях, а також у сфері освіти, енергетики, транспорту, туризму, захисту навколишнього середовища та …

«Для Казахстану основними пріоритетами членства в ШОС сприяють зміцненню регіональної безпеки, розвитку економічного співробітництва, розкриттю та реалізації транзитно-транспортного потенціалу нашого регіону, поглибленню гуманітарних зв'язків між державами-членами.

Штаб-квартира РАТС до 2022 року розташовувалась у Ташкенті, у 2022 році на саміті ШОС ухвалено рішення про переміщення штаб-квартири до Москви. Ціль даного органу – координація та взаємодія компетентних органів сторін у боротьбі з тероризмом, екстремізмом та сепаратизмом.