Що таке Када намаз?

Заповнення молитви (када'), не вчиненої вчасно у відведений для неї час, так само обов'язково, як і сама неухильність у виконанні п'яти фардових молитов. Пророк Мухаммад (хай благословить його Аллах і вітає) говорив: «Хто забуде про [обов'язкову] молитву, той нехай здійснить її, коли згадає.

Якщо людина ненавмисно (забула, проспала і т. д.) або з якихось причин не знайшовши можливості пропустила намаз, то він повинен зробити коза, відшкодувати пропущений намаз.

У намазі у два ракаати два киями, два руки, чотири саджі та одна каада. Киям означає стояння, рук – поясний уклін, саджда – земний уклін, каада – Сидіння. Спочатку відбувається намір. Потім, піднявши руки і доторкнувшись великими пальцями до зворотного боку мочок вух, вимовляється такбір.Аллаху Акбар» означає «Аллах – Великий!» або «Аллах – Найвеличніший". Вживають як символ радості. Такбір вимовляють під час азана, намазу, протягом Курбан-байраму, під час зикра. Фраза «Аллаху Акбар» написана на прапорі кількох держав. › wiki › ТакбірТакбір – Вікіпедія.

Після 2-х ракатів фарду аж до сходу сонця не можна виконувати нафільнафільНафіль (Араб. نفل) – необов'язкові обряди для поклоніння Аллаху. Виконання нафіля є богоугодною справою, що наближає віруючого до Аллаха. Нафілю можна виконати тільки, якщо у людини немає на даний момент зобов'язань (наприклад, нескоєних обов'язкових молитов). намаз (коза намази можна, можливо). Пророк (мир йому і благословення) сказав: "Після світанку не слід здійснювати жодних (добровільних) молитов, крім (молитви в) два рака'ата (перед обов'язковою) ранковою молитвою".