Що таке демократія еге?

Принципи демократії Демократія (від давньогрецької – «влада народу») одна із типів політичного режиму (поруч із тоталітаризмом і авторитаризмом). Демократія – спосіб організації політичної системи, що гарантує особистість участь у політичних процесах.

Демократія (др. -грец. δημοκρατία «народовладдя» від δῆμος «народ» + κράτος «влада») — політична система, в основі якої лежить метод колективного прийняття рішень з рівним впливом учасників на результат процесу або на його суттєві стадії.

Демократія — спосіб організації колективу, у якому всі члени колективу беруть однакову участь у суттєвих стадіях управління. Демократія – політичний рух, який виступає за демократичне суспільство (наприклад, соціал-демократія, християнська демократія).

Формально, в сучасній Російській Федерації демократія та народовладдя є основними принципами її державного устрою та політичного режиму відповідно до конституції. Міжнародне агентство The Economist, яке становить Індекс демократії, відносить Росію до авторитарних держав.