Чому Роджер Федерер залишив теніс: знаємо причини

Роджер Федерер, одна з найяскравіших та найпопулярніших зірок світового тенісу, оголосив про завершення своєї професійної кар'єри. Це рішення стривожило і засмутило багато шанувальників та експертів, адже Федерер вважається одним із найбільших тенісистів в історії. Чому ж Федерер ухвалив це рішення?

Першою причиною, за якою Федерер вирішив піти, є його вік. В останні роки Федерер відчував дедалі більше проблем із травмами та стомлюваністю. Йому вже перевалило за 40, і в такому віці підтримувати хорошу фізичну форму та протистояти молодим опонентам стає дедалі складніше. Він хоче піти на піку своєї кар'єри та зберегти своє здоров'я.

Друга причина, за якою Федерер вирішив закінчити кар'єру, – це його сім'я. Федерер провів багато часу далеко від дому, беручи участь у турнірах та тренуваннях, і тепер йому хочеться більше часу проводити з дружиною та дітьми. Він хоче присвятити свою енергію сім'ї та насолоджуватися моментами з ними, яких йому так не вистачало під час професійної кар'єри.

Ім'я гравцяВікГромадянствоТурніриКоментарі
1Роджер Федерер40ШвейцаріяUS Open, Australian Open, Wimbledon, French OpenТравма коліна

У серпні Фокус розповідав, що Роджер Федерер пропустить решту сезону через травми коліна. Тенісисту була необхідна операція, яку він зважився, навіть попри ризик завершити карьеру.17 лист. 2021 р.

Що трапилося з Федерером?

Екс-перша ракетка світу, 20-кратний чемпіон «Великих шоломів» Роджер Федерер оголосив про завершення кар'єри. 41-річний швейцарець не виходив на корт із липня 2021 р.А сьогодні оголосив у своїх соціальних мережах, що зіграє на Кубку Лейвера, який стартує наступного тижня у Лондоні.

Чому Федерер завершив кар'єру?

41-річний спортсмен не виходив на корт із червня 2021 року після Вімблдону через наслідки травм та операцій, з якими зіткнувся в останні три роки. Його прощальний матч відбувся 23 вересня на Кубку Лейвера в Лондоні, гру він провів у парі з Рафаелем Надалем і зворушливо звернувся до публіки.

Чому зараз не грає Федерер?

Нескінченна кількість травм та операція Федерера За словами Роджера, праве коліно турбує його давно, тому лікарі кажуть, що операції — це правильний крок. Перше оголошення про необхідне хірургічне втручання з'явилося у лютому 2020 року.