Чим відрізняється невська маскарадна від бірманської?

У Священної Бірми шерсть м'яка, шовковиста, що не потребує регулярного догляду, а у кішок Невської Маскарадної породи, як і в Сибірських кішок, вовна жорсткіша, з яскраво вираженою остюкою, з великою кількістю підшерстка. Представники Невської Маскарадної породи більш важкі за кістяком.Mar 11, 2009

Бірманська кішка зовні здорово скидається на регдолла, Ось їх люди часом плутають. Однак, у відмінність від регдолла, який з'явився зовсім недавно, це дуже стародавня порода, недарма її друга назва – «священна бірма». Бірма приголомшливий, дуже слухняний і доброзичливий характер, і шляхетні манери.

Невська маскарадна кішка – порода середнього або великого розміру з сильним м'язистим тілом, потужними лапами та довгим пухнастим хвостом. Статевий тип яскраво виражений – кіт невської породи завжди більше кішки. Трапецієподібна форма, пропорційна до тіла, широкий заокруглений лоб з плавним переходом до спинки носа.

Характер Чудовий зовнішній вигляд чудово поєднується з доброю і спокійною вдачею невських маскарадних кішок. Вони ніколи не будуть нав'язливими, але прив'язуються до своїх господарів і дуже їх люблять, завжди не проти поспілкуватися і побути поруч.