Що краще за кукурудзу чи горох для свиней?

Для свиней різного віку підходить годування горохом у запареному вигляді, який є постачальником повноцінних білків.. Високий відсотковий склад жирів і вуглеводів у кукурудзі вимагає її включення до раціону, проте через низький вміст протеїну потрібно зменшувати кількість кукурудзи наприкінці періоду відгодівлі.

Годування свиней кукурудзою – Основа успішного набору маси тваринами. Використовувати її можна як для свиноматок, так і для поросят чи свиней на відгодівлі. Саме в цьому злаку міститься найбільше енергії та поживних речовин, тому годувати свиней кукурудзою не тільки можна, можливо, Але й потрібне.

Свині особливо сильно страждають від мікотоксинів, якими часто забруднюється корм. Рівень вмісту сирого протеїну в бобах та гороху набагато нижче, ніж у соєвому та ріпаковому шроті – у бобах він становить 25-26 %, у гороху — 20-22 %.

Ячмінь включають до раціону поросят, маток, кнурів у вигляді борошна дрібного помелу. При відгодівлі свиней з використанням ячменю одержують м'ясо високої якості. Ячмінь може становити у раціонах свиней 40-70% по поживності.