Як раніше називався Мерседес: історія та походження назви

Як відомо, Mercedes – одна з найвідоміших марок автомобілів у світі. Проте мало хто знає, що спочатку ця компанія називалася зовсім по-іншому. На початку свого шляху вона носила ім'я "Daimler-Motoren-Gesellschaft" (DMG), що можна перекласти як "Товариство автомобільних двигунів Даймлер".

Сьогодні ім'я "Mercedes" стало настільки відомим, що важко уявити, що колись можна було сказати "Mercedes" і не асоціювати його з автомобілями. Але як і чому відбулася ця зміна імені?

У 1901 році, коли компанія вирішила запустити на ринок нову модель автомобіля, її власники на свій подив виявили, що ім'я "Daimler" вже використовується іншою автомобільною компанією в Австрії. Щоб не порушувати авторських прав і не мати проблем із законом, вони вирішили назвати нову модель "Mercedes", яка була взята на честь дочки одного з партнерів DMG, Емілі Януаріуса Мерседес.

Як раніше називався Мерседес
РікНазва
1900Daimler-Motoren-Gesellschaft
1926Mercedes-Benz

Насправді, Mercedes спочатку був чоловіком – усі моделі компанії Готліба Даймлера називалися Daimler.20 бер. 2019 р.

Як у народі називають автомобіль Мерседес?

Судіть самі, Mercedes – він і "Мерс", і "Мерін", і навіть "Кабан". Знаменитий E-class 1995-2002 років випуску з чотирма овальними фарами отримав заслужені титули «Очний», «Лупатий», «Пучеокий» та «Пучик».

Як ще називають Мерседес?

Але набагато частіше його називають просто "шістсотим" (вірніше, ось так, з придиханням: "тим самим шестисотим") або просто "кабаном". Це прізвисько приклеїлося до машини вже у Росії періоду накопичення первісного капіталу.

Чому Мерседес Даймлер?

Слабка втіха лише в тому, що торговельну марку Mercedes, що благополучно збереглася, спочатку використовував саме Даймлер. Ім'я Мерсе́дес належало дочці австрійського підприємця Еміля Еллінека, співвласника автомобільної фірми Готтліба Даймлера.